Liikuntakeskuksen LED-valaistus sytyttää treeni-innon

Oletko joskus käynyt Pump-tunnilla, jonka tunnelma oli pikemminkin päiväunimainen kuin virkistävä? Tämä ongelma toistuu harmillisen usein, eikä utuinen, hämyisä ilmapiiri innosta ketään ylittämään itseään treeneissä. Valon merkitys ihmisen jaksamiseen niin fyysisesti kuin psyykkisesti on todistettu lukuisin tutkimuksin, mutta helpoiten näiden yhteyden voit selvittää henkilökohtaisella ihmiskokeella. Treenaaminen päivänvalomaisessa ympäristössä sujuu huomattavasti kevyemmin kuin treenaaminen pimeähkössä saliluolassa. Onneksi liikuntakeskusyrittäjät ovat alkaneet jo heräilemään tähän, ja valaistukseen satsataan joka päivä enemmän.

  • Facebook
  • LinkedIn

Miksi hyvä valo on kuntoilualan yrittäjälle niin tärkeä?

Hyvän, virkistävän valon ja loisteputken valon ero treenaajan ja liikkujan viihtyvyyteen ja sitoutumiskykyyn voi olla jopa ratkaiseva. Alalla, joka elää siitä että ihmiset jaksavat väsyneinäkin tulla pitkän työpäivän jälkeen paikalle vetämään sarjat täysillä, on äärimmäisen tärkeää luoda tiloista asiakkaille henkisesti ja fyysisesti virkistäviä, energisoivia ja voimaannuttavia paikkoja. Kun liikuntakeskukseen tulemisella luodaan heti alkujaan energinen ja vahva fiilis, ei treeni-into ja motivaatio riipu ainoastaan treenin jälkeisestä hyvänolontunteesta. Tämä voi myös toimia ratkaisevana tekijänä kahden liikuntakeskuksen välillä – vaikka sitä ei itse edes tajuaisi, jos toisella salilla on aina hyvä fiilis ja toisella väsyttää, on selvää, että asiakas kallistuu hyvän fiiliksen suuntaan.

Tärkeä tekijä urheiluympäristössä, jossa huhkitaan ja hikoillaan, on myös tilojen lämmön tasaaminen. Vanhanaikaiset valaisimet voivat luoda reippaasti lämpöä, joka ei yleensä treenitilanteessa ole erityisen tervetullutta. LED-valaisimien lämmöneritys on niin minimaalista, ettei sillä ole treenaajan mukavuuteen juurikaan vaikutusta.

  • Facebook
  • LinkedIn

Asiakasviihtyvyys on yrittäjän tärkeyslistalla useimmiten kärjessä, koska riittävä asiakasvirta pitää yrityksen pyörät pyörimässä. On kuitenkin hyvä muistaa, että liikuntakeskuksen valaistus vaikuttaa myös keskuksen henkilökuntaan. Etenkin jos tilat ovat ikkunattomat, työntekijät saattavat viettää talvisaikaan jopa koko päivänsä näkemättä päivänvaloa. Näissä tapauksissa työpaikan valaistus vaikuttaa merkittävästi työntekijöiden henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, jaksamiseen, ja lopulta heidän tuottavuuteensa työntekijöinä. Kun ihminen saa tarvittavan valomäärän päivässä, hän pysyy onnellisempana ja terveempänä, jaksaa paremmin, ja on tyytyväisempi elämäänsä. Tähän perustuu kirkasvalolamppujen käyttäminen kotioloissa, mutta paras vaihtoehto on suoda tarvittava valomäärä työntekijöille jo työpäivän aikana.

5 syytä päivittää liikuntakeskuksen valaistus:

– Asiakkaan energiatasojen nosto
– Asiakasviihtyvyyden parantaminen
– Sähkölaskujen pieneneminen
– Työntekijöiden tuottavuuden parantaminen
– Asiakas- ja työntekijäuskollisuuden parantaminen.

Jos tarvitset apua liikuntakeskuksen valaistusasioissa, ota rohkeasti yhteyttä, niin vastaamme kysymyksiisi parhaamme mukaan.