Kuinka toteuttaa onnistunut ja toimiva kauneushoitolan valaistus helposti?

Erilaisten kauneushoitoloiden, ripsi- ja kynsisalonkien, meikkaus- ja maskeerauspisteiden sekä esteettisiä pientoimenpiteitä tarjoavien hoitoloiden määrä on kasvanut tasaista tahtia pitkin 2010-lukua.  Tähän ovat johtaneet arvomuutokset ajattelumalleissa, nuoren sukupolven poikkeavat trendit sekä ikuisen nuoruuden tavoitteluun tähtäävä keski-ikäisten naisten kasvava joukko.  Muutos on ollut tervetullut tuulahdus alan yrittäjille, ja uudentyyppisille hoitoloille onkin kova kysyntä.

Kun koko liikeidea perustuu hyvältä näyttämiseen, on huolehdittava, että hoitolaympäristö tarjoaa optimaaliset puitteet onnistuneelle lopputulokselle.  Asiakkaan tulee poistua tiloista hymyillen, jolloin hän on yritykselle kävelevä mainostaulu.  Onnistuneeseen lopputulokseen vaikuttavat luonnollisesti työntekijöiden koulutus, ammattitaito ja asiakaspalveluosaaminen, mutta myös tilojen toiminnallisuus, kalusteiden valinnat sekä valaistus.

  • Facebook
  • LinkedIn

Mitä sinun tulee muistaa, kun tavoitteena on täydellinen kauneushoitolan valaistus?

  1. Kiinnitä huomiota valaisimien määrään ja tehokkuuteen.  Tarvitset valoa reippaasti, jotta sinulla on paras mahdollinen näkyvyys pikkutarkkaan työskentelyyn asiakkaasi kasvojen ympärillä.  Virhemarginaali on olematon, joten pimeitä alueita ei saa jäädä.  LED-valaistus on paras vaihtoehto riittävän valon takaamiseen.
  2. Selvitä tarkkaan kuinka valaisimet tulee juuri sinun tehtävässäsi sijoittaa!  Et voi työskennellä, jos valaisimien sijoittelusta aiheutuvia varjoalueita lankeaa asiakkaasi kasvoille.  Mikäli asiakas näkee itsensä peilistä, ei ole imartelevaa, jos varjot kasvattavat asiakkaasi silmäpusseja, nasolabiaalipoimuja ja sibeliusjuovia, tehden tästä vanhan ja väsähtäneen näköisen.  Kun yrityksesi tulos perustuu kauneuden tavoitteluun ja asiakkaan hyvään fiilikseen, tulee hänen näyttää hoitolassasi niin hyvältä kuin mahdollista.  Usein turvallisin tapa on sijoittaa valaisimia tasaisesti kummallekin puolelle asiakaspaikkaa, riittävän yleisvalon lisäksi.

  • Facebook
  • LinkedIn

  1. Huolehdi valaisimiesi oikeanlaisesta valaistuslämpötilasta.  Vaikka usein suosittelemmekin päivänvalomaista valaistusta työskentely-ympäristöön, kasvojen kanssa toimiessa hieman lämpimämpi, matalamman kelvin-arvon valaisin on toimivampi vaihtoehto.  Tämä johtuu siitä, että lämmin valo tuo kasvoille hehkua ja elinvoimaisuutta, joka saa kasvojen alueen toimenpiteiden lopputuloksen näyttämään paremmalta.  Valosävyn merkitys korostuu varttuneempien asiakkaiden kanssa työskenneltäessä, kun iho on jo ohuempaa ja verisuonet voivat kuultaa läpi.  Liian kylmä valo saa vanhemman rouvan kasvot näyttämään kalvakoilta ja kalpeilta, mikä harvoin on tavoiteltu lopputulos.
  2. Jos asiakkaasi on toimenpiteen tai hoidon ajan selällään, pidä huoli, että yleisvalon tuottavat valaisimet ovat häikäisyarvoltaan matalia.  Monet hoidot voivat kestää kauan ja asiakas saattaa torkahtaa hoidon aikana.  Mikäli tämä havahtuessaan avaa silmänsä häkellyttävään häikäisyyn, on hoitokokemus epämukava.  Tästä syystä yleisvalaistus tulee kyseisissä tiloissa valita tasaiseksi ja häikäisemättömäksi (vaikkakin tehokkaaksi), ja lisätyövalon käyttö asiakkaan sulkiessa silmänsä on suotavaa.

  • Facebook
  • LinkedIn

  1. Hoitolan valontarve on suuri, ja perinteisin valaistusmenetelmin se johtaisi lineaarisesti suuriin sähkölaskuihin.  Hyödynnä LED-valoteknologiaa hoitolasi valaistuksessa, niin säästät helposti 50% sähkönkulutuksessa.  Energiansäästön lisäksi LED-valaisimet parantavat yrityksesi ekologisuutta, jota voit hyödyntää brändiäsi luodessa.

Seuraamalla näitä ohjeita saavutat parhaan mahdollisen lopputuloksen kauneushoitolasi valaistuksessa.  Jos sinusta tuntuu, että ammattilaisen avusta voisi olla hyötyä, ota yhteyttä luotettavaan valaisintoimittajaan, joka auttaa sinua tekemään kattavan valaistussuunnitelman juuri sinun hoitolaasi.